Uudenvuoden tervehdys

Laura Flöjt-Leinonen
31.12.2021

Lämmin kiitos kuluneesta suunnistuskaudesta kaikille Kajaanin Suunnistajien jäsenille ja yhteistyökumppaneille!

Onnea uuteen liikunnalliseen vuoteen 2022!

Olemme tänä vuonna saaneet epidemia-ajasta huolimatta liikkua luonnossa rasteja etsien, vaikka kausi lähtikin liikkeelle viime vuoden tapaan harmillisesti Vappurastien peruuntuessa jo toisen kerran peräkkäin viranomaisten asettamien kokoontumisrajoitusten vuoksi. Tilanne kuitenkin helpotti, ja saimme järjestää keväällä 2021 aluemestaruuskilpailut sprintissä ja partiosuunnistuksessa.

Yhä useampi oppi kesällä hyödyntämään omatoimisuunnistusratoja, mutta yhteisöllisille ajanotollisille tapahtumillekin oli tilausta. Ratamestareiden ja rastiryhmäläisten joustamiskykyä käytäntöjen muuttuessa näin poikkeusaikana kelpaa kiitellä! Kuntorastien järjestäminen vaatii normaalioloissakin (”vanhoina  hyvinä aikoina”) todella ison talkooponnistuksen. Lopputuloksena saimme tänäkin vuonna hienoja suunnistuselämyksiä erinomaisilla radoilla ja kartoilla.

Seuran syys- ja talvikauden ryhmät ovat myös tuttuun tapaan tarjonneet yhteistä toimintaa jäsenillemme. Kajaanin Suunnistajissa vuoden jäsenmaksulla saa monipuolisen kattauksen eri liikuntalajeja. Ryhmiin mahtuisi vieläkin enemmän osallistujia, joten tulehan kokeilemaan!

Nuorten toiminnassa on yhdistetty voimavaroja Kainuun muiden seurojen kanssa. Suunnistuskavereita on näin saatu yli seurarajojen. Lasten ja nuorten toimintaa kehitetään edelleen ensi kaudella. Nuorisotoimintaan voi tulla mukaan, vaikka kilpaileminen ei olisi suunnistuksessa tärkeintä.

Yhteistyöllä saamme seuran pyörimään jatkossakin ja turvattua suunnistusharrastuksen säilymisen Kajaanissa. Siirrämme ensi kaudella jo katseemme kohti vuoden 2024 Kainuun Rastiviikkoa, jolloin olemme järjestämisvuorossa Joutenlammella. Rastiviikon järjestely on monivaiheinen prosessi, joka etenee Kainuun Rastiviikko ry:n tuella. Vastuuhenkilöiden etsiminen alkaa vähitellen. Kilpailunjohtajana toimii Jarmo Kämäräinen, joka on jo aloittanut uurastuksensa erinomaisen suunnisviikon aikaan saamiseksi. Matkan varrella tarvitaan meiltä kaikilta talkoolaishenkeä.

Kajaanin Suunnistajat ry:n uuden johtokunnan järjestäytymiskokous pidetään 16.1.2022. Sen jälkeen päivitetään vastuuhenkilöiden yhteystiedot kotisivuille. Allekirjoittanut hoitaa puheenjohtajavuoroaan vielä kauden 2022 ajan.

Muistathan seurata KaSun nettisivujen uutiset-palstaa sekä ilmoituksia yhteisharjoituksista. Talvellakin tapahtuu paljon. Luvassa on mm. mielenkiintoisia etäkoulutuksia. Tietoa toiminnastamme pyritään säännöllisesti lähettämään myös sähköpostitse sekä Facebookissa ja Instagramissa. Toivomme mahdollisimman monen liittyvän myös seuramme kaikille avoimeen wa-ryhmään, jossa voidaan sopia ketterästi matalan kynnyksen yhteisharjoituksista, kyydeistä, jakaa kiinnostavaa suunnistustietoa jne. (ryhmän ylläpitäjänä toimii Kokkosen Timo). Toivottavasti koronatilanne sallii pian myös joulukuulta siirtyneen puurojuhlan järjestämisen.

Mainioita hiihtokelejä toivotellen puheenjohtaja Laura Flöjt-Leinonen