Lasten- ja nuorten toiminta

Hippo-suunnistuskoulu 2024 alakouluikäisille lapsille alkaa maanantaina 22.4. klo 18


Hippo-suunnistuskoulu toteutetaan viimevuotiseen tapaan perinteisellä kaavalla, aloitetaan parilla teoriakerralla ja sitten siirrytään kartan kanssa maastoon.

Hippo-suunnistuskouluun voivat osallistua alle kouluikäisetkin, mutta silloin huoltajan pitää olla koko ajan lapsen mukana.
Isompienkin lasten vanhemmat voivat olla mukana koko ajan ja kerrata samalla omia suunnistusoppejaan.

Hippo-suunnistuskouluuun ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Hippo-suunnistuskoulun osallistumismaksu on Osuuspankin tuen ansiosta vain 20 euroa, joka maksetaan KaSun tilille ensimmäisellä kokoontumiskerralla saatavan ohjeen mukaisesti ennen toista kertaa. Vaihtoehtoisesti voi liittyä heti KaSun jäseneksi, jolloin suunnistukoulu on ilmainen. Lasten jäsenmaksu on 12 ikävuoteen asti 35 euroa ja nuorten jäsenmaksu 45 euroa.
Suunnistuskoulu kokoontuu yhteensä neljä kertaa ja lisäksi on kaksi ohjattua tutustumiskertaa iltarsteille. Lapsille kehittyy näiden kertojen aikana taidot ja valmiudet osallistua iltarasteille tutun aikuisen kanssa.

Hippo-suunnistuskoulussa tutustutaan suunnistukseen urheilulajina ja kuntoilumuotona, karttamerkkeihin, erilaisiin karttoihin, Emit-leimausjärjestelmään ja suunnistusvarusteisiin.

Hippo-suunnistuskoulu alkaa kello 18.00 ja kestää noin tunnin kaikilla kerroilla. Varusteeksi riittävät parilla ekalla kerralla sisävaatteet ja sen jälkeen normaalit kelinmukaiset ulkoiluvarusteet.

 ____________________________________________


Aikataulu:

ma 22.4. klo 18.00 Lehtikankaan koulu, teoria
ma 29.4.  klo 18.00 Lehtikankaan koulu, teoria
ma 6.5.  klo 18.00 Lehtikankaan koulu

ma 13.5. klo 18.00 Lehtikankaan koulu

ti 28.5. Mustantie-Kieronmäentie, iltarasteille tutustuminen
ti 11.6. Parkinniemi, iltarasteille ja rastireittiin tutustuminen

 

Hippo-suunnistuskoulun osallistujat saavat Hippo-vihkosen, jossa on suunnistukseen liittyviä tehtäviä. Startti-harjoitusvihko on tarkoitettu aloittelijoille ja Tsemppi-harjoitusvihko aikaisemmin suunnistusta harrasteneille.
Lisäksi huoltajille on saatavilla ”Suunnistus lasten harrastuksena” -vinkkivihko.

Hippo-suunnistuskoulun jälkeen voi jatkaa suunnistusta KS-rasteilla, jossa on lapsille tarjolla polkuihin tukeutuva suunnistusrata (D-rata) tai viitoitettu rastireitti.
 

Lisätietoja:
Antti Schroderus
040-5466901
schrodeantti@gmail.com

 

 

 

Lasten ja nuorten salivuorot

 

Lasten salivuoro kokoontuu talven ajan Nakertajan koululla maanantaisin klo 18-19. Salivuorolla liikutaan monipuolisesti ja harjoitellaan mm. telinevoimistelua, jumppaa, pallopelejä ja sisäsuunnistusta. Lasten vuoro lopetettu tältä keväältä, Hippo-koulu alkaa ma 22.4.2024 kello 18 Lehtikankaan koululla.

Nuorten salivuoro kokoontuu talven ajan Lehtikankaan koululla lauantaisin klo 17.30-19. Salivuorolla pelataan pallopelejä ja tehdään juoksuharjoituksia. Viikoittanen ohjelma muokkautuu osallistujien toiveiden mukaan.

Tervetuloa mukaan!

 

Lisätiedot:

Antti Schroderus, schrodeantti@gmail.com