Ratamestareiden hajatelmat

Ratamestareiden hajatelmat

Kajaanin Suunnistajat järjestää avoimen am-pitkänmatkan kilpailun su 18.8.2019 Jormuan Pahavaarassa. Kisapaikan nimi on enteellinen, mutta se ei saa hämätä lukijaa. Pahavaaran lähiympäristö on Kajaanin parhaimpia suunnistusmaastoja; vaihtelua riittää niin tarkkaan kartanlukuun kuin myös vauhdikkaaseen etenemiseen. Kaikilla sarjoilla maastoalue ei ollut kovin laajasti käytössä KRV:llä 2018, joten myös maastollinen uutuusarvo on suuri. KRV:n rastipisteitä ei ole käytetty eikä kuntorastejaan alueella ole vielä järjestetty.

Pitkänmatkan kisan luonteen mukaisesti radoilla on muutama pitempi ja vauhdikkaampi rastiväli. Vauhtia kannattaa varsinkin lyhyemmillä väleillä hieman hidastaa että osuu rastilipulle sujuvasti. Maasto on hyvin vaihtelevaa. Tarjolla on laajojakin alueita hyväkulkuista alustaa, toisaalla on hieman hitaampaa, myös avokallioita, rinteitä ja pienipiirteistä aluetta löytyy. Aukkoja alueella on vähän. Kuivan kesän jälkeen soiden kulkukelpoisuus on hyvä.

Lapsille on RR- ja TR-radat kilpailukeskuksen lähimaastossa. Myös näille radoille on suunniteltu turvallista vaihtelua. Rastireitillä on myös saattajasarja (H/D10RRS).

Tervetuloa kauempaakin Pahavaaralle Hyvään suunnistuskilpailuun.
Tarjolla on mukavaa loppukesän suunnistusta kaikille!

t. ratamestarit
Timo Kokkonen ja
Kyösti Karttunen

PS: Ilmoittautumiset Irmaan su 11.8. ja jälki-ilmoittautumiset to 15.8 mennessä.