Ratamestarin mietteitä Kainuun am-partiosuunnistus su 16.5.2021

Hyvät kainuulaissuunnistajat ja kisavierailijat,

AM-kisojen radat ovat nyt valmiit. Odottelemme karttatulostusta. Kajaanissa järjestetiin viimeksi AM-sprintti- ja -partiokisoja 2014 ja 2016. Niin aiemmissa partioissa täällä, kuten nytkin, maastoalue ei ole kovin laaja, joten monen tunnin kilpailua ei ole odotettavissa. Toisaalta partioratamestaroinnin periaatteilla kisailijoille saadaan eri sarjoihin sopivat haasteet kaikenkokoisille alueille.

Huhti-toukokuun vaihteessa tämän kisa-alueen etelärinteillä pääsi jo mainiosti ottamaan aurinkoa. Toisaalta kankaiden pohjoisrinteillä oli paikoin vielä reippaastikin lunta, osin myös hankikantoa. Siellä oli hauska tarpoa tarkistamassa pisteitä, reidet tykkäsi. Tulevan/olevan viikon helteet sulattavat lähes kaiken lumen pois, joten kisailijoiden reidet pääsevät helpommalla, ehkä... ;)

Kuten vanha kartta näyttää, niin alue on pääosin laakeaa kangasmaastoa, välissä muutama kapeahko suoalue. Polut/tie helpottavat paikoin etenemistä. Ratatyössä on vältetty laajemmat suoalueet, jotka saattavat olla vielä vähän "kosteita", mutta vaihtelevuutta suunnistukseen pitäisi silti löytyä. Toisaalta aivan nuorimmassa sarjassa (H/D12) päästään turvallisesti aloittamaan partiosuunnistusta, eli soveltuu mainiosti myös lajimuodon ensikertalaisille.

Tervetuloa sunnuntaina Kajaaniin AM-sprinttiin ja sen liepeille -partioon aloittamaan täällä uutta ja toivottavasti vilkasta kesäsuunnistuksen kisakautta!  

Kyösti Karttunen
Kajaanin Suunnistajat
AM-partion ratamestari

PS: Seuratkaa viikolla AM-kisasivuja, viimeistään lauantaina. Tänne voi tulla lisää ohjeita joustavoittamaan kisapäivän toimia.