Kasun Viesti 2022

Kajaanin Suunnistajien tiedotuslehti KaSun Viesti ilmestyy v. 2022 vain sähköisenä täällä seuran verkkosivulla. Siitä on viestitetty infoa sähköpostitse kaikille jäsenille, joiden jäsentiedoissa on sähköpostiosoite. 


 

Kajaanin Suunnistajat, yhteystietoja

 

Postiosoite
Kajaanin Suunnistajat ry
Ketunpolku 1
Tieto 1
87100 Kajaani

Sähköpostit
kasu@kajaaninsuunnistajat.fi
jasensihteeri@kajaaninsuunnistajat.fi

Kotisivut
www.kajaaninsuunnistajat.fi

Facebook
www.facebook.com/kajaaninsuunnistajat

Seuran johtokunta täällä

Kasun johtokunta 2021


 

Jäsenyys

 

Jäsenmaksut

KaSun jäsenmaksujen rakenne on kolmiportainen. Alle 12-vuotiaat ovat lapsijäseniä, 13–20 -vuotiaat maksavat nuorisojäsenmaksun ja yli 20-vuotiaat ovat aikuisjäseniä.

Jäsenmaksut vuodelle 2022 ovat seuraavat:

Aikusjäsenet50 €
Nuorisojäsenet (13–20 v)45 €
Lapsijäsenet (12 v. ja nuoremmat)35 €
Kannattajajäsenet10 €

 

Jäsenmaksulaskut on lähetetty helmikuussa sähköpostiin kaikille edellisen vuoden jäsenille. Lapsi- ja nuorisojäsenille lasku on lähetetty huoltajan sähköpostiosoitteeseen. Maksamalla jäsenmaksulaskun omalla viitenumerollasi jäsenyytesi jatkuu vuodeksi eteenpäin.

Mikäli et jostain syystä ole vastaanottanut jäsenmaksulaskua ota yhteys jasensihteeri@kajaaninsuunnistajat.fi tai p. 040-754 3699 (Jaana Korhonen).

Huom! Laskun maksamatta jättäminen ei katkaise jäsenyyttä vaan erosta tulee ilmoittaa kirjallisesti seuralle.

Sujuvan tiedonkulun varmistamiseksi muistathan pitää yhteystietosi ajan tasalla! (sposti ja kotiosoite). Lähetämme sähköpostin tiedotteita lähes kuukausittain.

Omat tiedot voit tarkistaa ja päivittää kirjautumalla www.kajaaninsuunnistajat.fi -sivustolle, sivun vasemman alakulman ©-merkistä. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla sinun on luotava salasana klikkaamalla ”Unohditko tai haluatko luoda salasanan”. Käyttäjätunnus = sähköpostiosoite, johon saat seuralta postia. Omat tietosi löydät kirjautumisen jälkeen sivun yläosasta oman nimesi takaa.

Huom. Mikäli kirjautumisessa on ongelmia tai et saa seuran sähköpostitiedotteita ole yhteydessä jasensihteeri@kajaaninsuunnistajat.fi, niin tarkistetaan tietosi.

Jäsenedut

Kaudella 2022 KaSu maksaa aikuisjäsenille osallistumismaksuja Suunnistusliiton kalenterin mukaisiin kilpailuihin seuraavasti:

 • 100 € kesäsuunnistuskilpailuihin (kilpa- tai kuntosarjoihin)
 • 100 € hiihtosuunnistuskilpailuihin (kilpa- tai kuntosarjoihin)
 • lisäksi seura maksaa osallistumismaksut kaikkiin Kainuun AM-kisoihin
  (AM-kisat eivät kuluta 100 € kiintiötä)

 Kasulaiset saavat 10 %:n alennuksen NONAME:n verkkokaupasta (http://webshop.nonamesport.com/fi/) tilauskoodilla 10021.

Jäsenedut, jäsenen oikeudet ja velvollisuudet löydät kokonaisuudessaan seurakäsikirjasta (kappale 2).
Seurakäsikirjan tälle vuodelle päivitetty versio on luettavissa verkkosivuilla 
(www.kajaaninsuunnistajat.fi/seura/seurakasikirja/)

  

Ajankohtaista puheenjohtajalta

 

Olemme astuneet Kajaanin Suunnistajien 75. toimintavuoteen maailmantilanteessa, joka mietityttää monia seuramme jäseniä. Ei tosin mitään uutta auringon alla – ennenkin on epävarmoina aikoina löydetty kokonaisvaltaista hyvinvointia ja yhteisöllisyyden voimaa nimenomaan urheiluseuratoiminnasta.

Tuskinpa seuran perustamiskirjaa allekirjoitettaessa 3.10.1947 vain kolme vuotta jatkosodan loppumisen jälkeen arvattiin, että kasulaiset olisivat vajaan parinkymmenen vuoden päästä perustamassa maailman toiseksi vanhinta rastiviikkoa. Ei voi kuin ihailla sitä hullunrohkeutta, jolla 1960-luvulla houkuteltiin Kainuun korpiin perheitä ja aikansa huippusuunnistajia telttailemaan ja suunnistamaan. Tiedotuskanavat olivat tuolloin merkittävästi vähäisemmät kuin nykyään. Silti KRV tavoitti suunnistuslomailijat, ja porskuttaa edelleen. Tämä on mahdollista vain hyvän talkoohengen ja kollektiivisesti karttuneen tietotaidon ansiosta.

Halua katsoa eteenpäin ja kehittää suunnistustoimintaa löytyy edelleen seurastamme. Koronaepidemia käännettiin pari vuotta sitten nopeasti mahdollisuudeksi kokeilla uudenlaista tapaa harrastaa. Muistan, kun johtokunnan kokouksessa keväällä 2020 pohdimme, miten kutsuisimme karttavastaavamme Pasin jalostamaa uutta konseptia, jota erilaisin variaatioin alettiin samaan aikaan kokeilla muuallakin maassamme. Päädyimme nimittämään aikatauluihin sitoutumatonta metsässä seikkailua ”omatoimirasteiksi”. Jatkossa puhumme omatoimiharjoituksista alleviivaten sitä, että kyseessä on täydentävä vaihtoehto KS-kuntorasteille. On ollut ilo seurata, miten seurassamme on osattu joustaa ja lähteä kokeilemaan rohkeasti uutta. Kiitos teille jäsenille arvokkaasta palautteestanne! Ajanotolliset tiistairastit säilyvät edelleen toimintamme tukirankana.

Suunnistuskautemme avataan keskustan omatoimiharjoituksella 19.4. Näin kynnys aloittaa rastien metsästys kenties muissa puuhissa vietetyn talven jälkeen on jokaiselle riittävän matala. Ensimmäiset ajanotolliset KS-kuntorastit pidetään 26.4. Kaukaveden-Teppanan sprinttimaastoissa.

Seuraava meille suunnistajille heitetty haaste on yhdistää uudet ja vanhat keinot, jotta jokaisella olisi varaa harrastaa lajia kohoavista polttoainekustannuksista huolimatta. Osa meistä suunnistaa mielellään kuntoilumielessä tutuissa lähimetsissä ja kortteleissa. Monelle lajin suola on kuitenkin etsiä uusia uria ja testata taitojaan vaihtuvissa kilpailumaastoissa. Suosittelen jokaista liittymään seuramme yhteiseen WhatsApp-ryhmään, jossa tiedotetaan vain jäsenille suunnatuista matalan kynnyksen harjoituksista, annetaan vinkkejä sekä voidaan sopia kimppakyydeistä. Kimppakyytejä hyödyntämällä hoidamme myös omaa osuuttamme fossiilisten polttoaineiden kulutuksen vähentämiseksi. Ja rastilippuna kukkulan päällä saamme samalla uusia suunnistuskavereita, opimme uutta ja innostumme toistemme kokemuksista.

Kilpailukalenteriin on merkitty seuramme vastuulle tämän vuoden AM-yökisan järjestäminen syksyllä 17.9. Tulethan mukaan toimitsijaksi tai osallistujaksi!

Sinuakin saatetaan tämän tai ensi vuoden aikana kysellä mukaan valmistelemaan Kajaanin Rastiviikkoa Joutenlammella vuonna 2024. Muistan, kuinka Joutenlammen KRV:llä 1988 hiekka pölisi silmiin, mutta oli kivaa ja jännää. Olin suunnattoman ylpeä kisalippikseen keräämistäni huippujen nimikirjoituksista ja siitä, että sain kiikuttaa tuloksia maalin ja ilmoitustaulun välillä. Ikää oli 10 vuotta. Ihan jokaisella meillä ikään ja suunnistustaitoon katsomatta on mahdollisuus auttaa omalta osaltamme. Kainuun Rastiviikko on seuramme ylivoimaisesti tärkein varainhankintakeino. Talkooahkeruus on perinteisesti palkittu kohtuullisina jäsenmaksuina ja kilpailumaksujen korvaamisena toimintakäsikirjaan merkityn maksukaton mukaisesti. Rastiviikkopanostuksen ansiosta meidän seurassamme ei myöskään ole tarvittu niin monesta muusta urheiluseurasta tuttua varainhankintaa tuotemyyntinä. Lisää KRV-valmisteluista voit lukea tästä viestistä.

Turvallinen harrastaminen tarkoittaa myös sitä, että kunnioitamme ja otamme huomioon toistemme yksilöllisyyden sekä fyysisen ja psyykkisen koskemattomuuden. Kajaanin Suunnistajat on Suunnistusliiton jäsenseurana mukana häirinnän vastaisessa työssä. Tästä lisää tuonnempana. Osallistumme seurana Kainuun Liikunnan ja Paraolympiakomitean yhteisesti koordinoimaan kaikille avoimeen seuratoimintaan, jotta liikunta olisi mahdollista kaikille toimintarajoitteista huolimatta. Järjestämme esteettömän suunnistusradan Lohtajalla 3.5. KS-kuntorastien yhteydessä.

Toivotan kaikille hyvää oloa metsän sylissä tänäkin vuonna!

Laura Flöjt-Leinonen

  

Kasun kuntorastit, näkymä parin vuoden takaa.
Kuntorastit, vain pvm.
Klik yllä, niin koko taulukko (jpg) omalle välilehdelle.

Kuntorastikausi 2022

 

Tähän kuntorastikauteen valmistautuminen on tapahtunut varmasti levollisemmin kuin kahtena aiempana kautena, jolloin koronarajoitusten vuoksi toimintaa on valmisteltu viime hetkiin saakka pala palalta ja muutoksenkin muutokseen on varauduttu. Nyt uskomme, että rastiväki saa suunnistaa kaudelle valmistellun kuntorastikalenterin mukaisesti tapahtumasta toiseen ja näin kuntohuippukin on hyvä ajoittaa mieleiseensä kohtaan tai pitää sitä tasaisesti huipussaan. Ratamestarihaku on vielä viimeistä silausta vailla valmis. Mikäli sinulla on mahdollisuus rastitalkoisiin, voit edelleen ilmaista kiinnostuksesi kuntorastivastaaville tai ajanottomietteissä suoraan Karttusen Kyöstille.

Suunnitelman mukaan kauden aikana ajanotollisia tapahtumia järjestetään yhteensä 25 kappaletta, omatoimirasteja kuusi kappaletta ja lisäksi on mahdollisuus osallistua perinteisille Vappurasteille. Ajanotollisista tapahtumista neljä on sprinttirastitapahtumaa ja kauden lopussa järjestetään neljä yösuunnistustapahtumaa. Toukokuun Lohtajan sprinttiin tarjotaan mahdollisuus liikuntarajoitteisille osallistua esteettömälle sprinttiradalle.

Kuntorastisuunnitelma noudattelee tapahtumajärjestelyiltään tänä vuonna aikalailla edellisen kauden suunnitelmaa. Rastikarttoja on saatavilla ajanotollisista rastitapahtumista, Rastilippu.fi-palvelusta tai tapahtuman jälkeisenä päivänä erikseen ratamestarin kuntorastipalstalla ilmoittamaan kellonaikaan Kajaanin Kauppakadun Intersportista. Jäsenille kartta sisältyy jäsenmaksun hintaan. Omatoimiharjoitukset ovat kierrettävissä tapahtuman alkupäivästä aina kauden loppuun saakka ja maastosta löytyy sprinttiomatoimirasteja lukuunottamatta rastilippu. Ajanotolliset rastit jatkuvat edellisen kauden tapaan hybridimallisena eli rastit jätetään maastoalueilla metsään seuraavaan sunnuntaihin klo 12 saakka. Rastilipun keräämisen jälkeen metsään jää vielä kuitunauha rastin paikan toteamiseksi.

Kahden edellisen rastikauden aikana kuntorastit ovat monipuolistuneet kovastikin. Karttamenekkiä ja ajanotollisten rastien kävijämääriä seuraamalla on voitu todeta, että kuntorastisuoritusten määrä on kahden edellisen kauden aikana kasvanut selkeästii. Vaikka rastitapahtumissa on joskus kesäsateisena iltana ollut hiljaisenkin oloista, tiedetään, että rasteja on ajanotollisen tapahtuman jälkeen kiertänyt säästä riippumaton määrä kuntosuunnistajia. Myös pimeän ajan yörastien jännittäjä on voinut kiertää syksyn viimeisetkin radat halutessaan valoisan aikaan ja näin näilläkin radoilla on ollut uusi kävijäporukkansa. Ratamestarin työn jäljestä näyttää pääsevän nauttimaan yhä monipuolisempi suunnistajaväki.

Pääsemme harrastamaan aivan pian upeaa luontoliikuntalajia. Kannustamme jokaista löytämään oman tapansa nauttia lajista. Mukava, jos jokaista teistä saisi nähdä jonkun kerran myös ajanottoautolla tai -teltalla, jolloin seuraväkenä pysymme tuttuna toisillemme. Rasteilla nähdään!

Terveisin kuntorastivastaavat

Liisa Tiihonen ja Janne Haverinen


 

Kuntorastikalenteri 2022

Ajantasainen  kuntorastikalenteri 2022 löytyy täältä Kasun sivustolla.

Samainen kalenteri täällä (aukeaa omalle välilehdelle):

pdf-dokumenttina (ruutukatseluun, myös paperitulostukseen).

jpg-kuvana (ruutukatseluun).

Myös kuntorastien etenemisessä kannattaa seurata Kasun infokanavia. Vaikka suunnitelmat on tehty huolellisesti, niin joskus niitä täytyy viilata kauden aikana.

  

Kasun kilpailukausi 2022: teksti kuvien vieressä tai jälkeen.

Vilkas kilpailukausi alkamassa


Vielä on reippaasti lunta maastossa Kainuussa. Muutama kasulainen on katkaissut pitkää  talvea ja hakenut lumetonta maata alle leireillä ja kilpailuissa ainakin Espanjassa ja Portugalissa. Kotimainen kesän kilpailukausi on tätä kirjoitettaessa myös avattu. Lumitilanne on hieman aiheuttanut hankaluuksia eteläisessä Suomessa ja muutamia  kisoja on jouduttu perumaan. Kainuussa nastareilla maastoon kannattanee lähteä vasta vapun jälkeen kuten normaalistikin.

Tulevana kesänä Kainuussa on hyvin kilpailuja toukokuun loppupuolelta lähtien. Suurimpana tapahtumana perinteisesti Kainuun Rastiviikko, joka tänä vuonna suunnistetaan Puolangan hienoissa maastoissa. Tarjolla on nopeakulkuista supikkoa ja mukavaa vaaramaastoa. Seuraava ilmoittautumisporras KRV:lle päättyy toukokuun lopussa, ilmoittautumisia kannattaa laittaa Irmassa vetämään, jos ei vielä ole ilmoittautunut.

Kainuun lähimaakunnissa lyhyen ajomatkan päässä Kajaanista on myös laadukkaita  kilpailuja hyvissä maastoissa. Ehdottomasti kannattaa suosia esimerkiksi Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan kansallisia. Pohjois-Pohjanmaallakin löytyy mukavia kisoja, esim. Oulun sprinttikisat 8.5. tarjoavat hyvän valmistavan kisan Jyväskylässä 15.5. käytävälle SM-sprintille. Oman paikkakunnan ja maakunnan ulkopuoliset kilpailut kartuttavat suunnistajan tärkeää maastopankkia ja antavat uudenlaisia virikkeitä. Suunnistustekniikka eroaa merkittävästi eri puolilla Suomea erityyppisissä maastoissa. Milloin kierretään ja miten paljon vai pusketaanko aina mahdollisimman lähellä rastiväliviivaa… Esimerkiksi näistä on hyvä saada runsaasti kokemuksia eri puolita Suomea, jos on tavoitteena kehittyä kilpasuunnistajana. Rohkeasti myös uudet suunnistajat mukaan kilpailutoimintaan, sarjoja löytyy eritasoisille suunnistajille.

Venlojen ja Jukolan  viesti järjestetään tänä vuonna Turun kupeessa Mynämäessä. Ehdottomasti kaikki entiset ja uudet harrastajat mukaan, vähäiselläkin suunnistuskokemuksella selviää Venlojan ja Jukolan radat läpi onnistuneesti! Ohjeita ja  ilmoittautuminen toisaalla tässä julkaisussa.

KaSu järjestää am-yökilpailun la 17.9. Tornituvalla. Kisoihin tarvitaan muutamia talkoolaisia, ilmoittautumiset kilpailunjohtaja Jarmo Kämäräiselle. 

Matkustaminen on viime aikoina kallistunut reippaasti. Ei anneta tämän häiritä kilpailumatkoja. Kuluja on mahdollista pienentää kaikesta huolimatta. Suositaan yhteiskyytejä, ei kannata ajella yksin tai vajaalla autolla. Yhteiskyytejä voi kysyä tai tarjota esimerkiksi KaSun keskustelupalstalla: https://www.kajaaninsuunnistajat.fi/palsta/

Onnistuneita suorituksia tulevaan kauteen!

Timo K. 

Lukkari-Jukola Mynämäessä 18-19.6.2021

 

Venlojen ja Jukolan viesti suunnistetaan tänä vuonna Mynämäessä. KaSu on ilmoittanut 4 Venla-joukkuetta ja 3 Jukola-joukkuetta. Joukkuemääriä voidaan vielä säätää 10.5. saakka, joukkueita voidaan vielä tuolloin ilmoittaa lisää tai perua joukkueita. Kannattaa siis hoitaa ilmoittautuminen kuntoon mahdollisimman pian, 10.5. mennessä ilmoittautuneille on varma paikka joukkueessa.

Venlojen ja Jukolan-viestissä kohtaavat huippusuunnistajat  ja kuntoilijat. Maailmanvaliot suunnistavat “omassa sarjassa”. KaSun kaikki joukkueet suunnistavat sijoilla “ynnämuut”. Joukkueisiin mahtuu hyvin erilaisen taustan omaavia suunnistajia. Myös ensikertalaiset ja aloittelijat rohkeasti mukaan maailman suurimpaan viestisuunnistukseen. Jukolassa suunnistaminen on jopa helpompaa kuin kuntorasteilla. Massaa on paljon ja koko ajan on ympärillä kavereita, joilta saa apua ja pientä yhteistyötäkin voi tehdä.

Tänä vuonna Venlojen ja Jukolan viestiin on pitkä matka. Tästä johtuen Kasun bussi lähtee jo pe 17.6. illansuussa, n. klo 15-16.  Varalan urheiluopistolta Tampereelta on varattu pe-la  väliseksi yöksi 2 hlön huoneita aamupalalla edulliseen hintaan (n. 37 eur, omakustanteinen). Muita kuluja peritään kasulaisilta 30 eur, joka sisältää osanottomaksun, bussikuljetuksen, puolijoukkuetelttapaikan sekä teltalla pientä purtavaa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen viestiin:
https://www.kajaaninsuunnistajat.fi/jukola

  

KaSun järjestämän AM-partion kisakuvia 5/2021: SoJyn porukkaa lähdössä.
Edessä Kainuun grand-old-suunnistus-man Martti Köngäs Puolangalta (KRV-2022). Takana Kasun Meeri.
Ja Korhosen Jaana (KaSu) lähdössä rastinhakuun.
Kaikki pääsevät kilpailuissa maaliin!

Kainuun kilpailut 2022

Suunnistuskilpailuihin ei välttämättä tarvitse lähteä kovin kauas, eikä kilpailuihin osallistumisen tarvitse ollenkaan olla ryppyotsaista.

Kainuun suunnistusseurat (tai seurojen jaostot) järjestävät vuorotellen aluemestaruuskilpailuja (AM). Sanaa kilpailu ei kannata ottaa liian vakavasti, vaan kuntorastien lisäksi AM-tapahtumiin voi lähteä aina - vink, vink, jopa aikuisena ;) - kokeilemaan omaa sarjaansa uteliaalla asenteella. Kartat ja radat ovat hyviä; niihin panostetaan enemmän kuin kuntorasteilla. Aikuisten sarjoissa mennään usein se mielekkäin elementti eli suunnistus edellä, ja lasten radoissa turvallisuus on aina tärkeintä.

Kainuun kilpailut 2022
PVMKilpailuJärjestäjä
su 29.5.AM-sprinttiSuomussalmen Rasti
su 12.6.AM-keskimatkaSotkamon Jymy
3. - 8.7.Kainuun RastiviikkoPuolangan Ryhti
la 13.8.

AM-pitkä
(Savo-Karjala ja Kainuu)

Kiuruveden Urheilijat

la 17.9.AM-yöKajaanin Suunnistajat

 


Suomen suunnistusliitto (SSL) esittelee lasten ja nuorten Kompassi-tapahtumat seuraavasti: "Ne ovat lasten matalan kynnyksen suunnistustapahtumia, jotka tarjoavat mukavia mahdollisuuksia suunnistaa erilaisissa maastoissa, kisailla ja saada kavereita. Olennaista on helpot radat ja turvalliset ympäristöt sekä innostavan tapahtuman elementit."

Kompassi-Cup Kainuussa:

PVMJärjestäjä 
to 19.5.Suomussalmen Rasti 
ti 21.6.Kuhmon Peurat 
ti 26.7.
Kajaanin Suunnistajat
 
ke 10.8Sotkamon Jymy 

 

Alueen lasten ja nuorten leiripäivät on suunniteltu seuraavasti:
- la 30.4. KaSu
- to 30.6. SoJy
- syyslomalla SuRa


Koko Suomen ajantasainen kilpailukalenteri löytyy, ja pääsääntöisesti kaikki ilmoittautumiset tehdään - Irmaan, Suomen Suunnistusliiton ylläpitämään palveluun:
https://irma.suunnistusliitto.fi/

  

Käyräkartta on eräs hyvä tapa harjoitella kartanlukua.

Kesän harjoituksia

 

Mikäli alkaa tuntumaan siltä, että kuntorastimaastot ovat tulleet vuosien tai vuosikymmenten kuluessa turhankin tutuksi, niin on tehtävä asialle jotain. Yhtenä vaihtoehtona on aloittaa kilpaileminen tai hyödyntää muita lähialueen kuntorasteja.

Mutta tuttuunkin maaston on mahdollista tehdä harjoituksia, jotka avautuvat aivan uudesta näkökulmasta. Tulevana kesänä jatketaan aikaisempien vuosien tapaista harjoitustoimintaa. Tulossa on esimerkiksi käyräharjoitusta, väyläsuunnistusta, viivasuunnistusta, suuntaharjoituksia, maastovetoja ja erilaisia multitekniikkaharjoituksia, tai mitä nyt sitten keksitäänkin.

Harjoitusten suunnittelijoista ja vetäjistä on KaSussa hieman pulaa. Rohkeasti ilmoittautumaan! Teema on täysin vapaa. Voi olla esim. suunnistusharjoitus kartalla, tai vaikka erityyppisiä juoksuharjoituksia, porrasharjoituksia, mäkivetoja, kuntopiiriä jne. Rohkeasti mukaan toimintaan, resursseja ei ole koskaan liikaa, ja pienikin työ on arvokasta. 

Harjoitustoiminnasta pysyt parhaiten ajantasalla liittymällä KaSun harjoitusten Whatsupp - ryhmään seuraavalla linkillä:
https://chat.whatsapp.com/ArVSbM8xczkCYcO9eeewOJ 

KaSun www-sivuille kirjautumalla voit ottaa myös seurantaan harjoitusten keskustelupalstan. Uuden viestin julkaisusta saat sähköpostiviestin,
https://www.kajaaninsuunnistajat.fi/kilpailu-ja-valmennustoiminta/yhteisharjoitukset/ 

Lisätietoja, ja harjoitusten järjestäjäksi ilmoittautumiset:
timo.t.kokkonen@gmail.com tai 040 5721 465.
  

Nuorten Jukola Mikkelissä 2020

Nuorten viestit suunnistetaan Kainuun yhdistelmäjoukkueilla

Tulevaksi kesäkaudeksi on tehty nuorten viestejä koskeva Nuorisosopimus kaikkien Kainuun seurojen kesken. Tehty nuorisosopimus tarkoittaa sitä, että Kainuun seurojen alle 20 v nuoret suunnistavat kesän viestit yhdistelmäjoukkueilla, tänä vuonna Sotkamon Jymyn nimellä. Käytännössä sopimus koskee Nuorten Jukolaa, SM-viestiä sekä muita kansallisia viestikilpailuja. Henkilökohtaiset kilpailut suunnistetaan aina omaa seuraa edustaen. Lisätietoja nuorisosopimuksesta täältä. 

SM-hopeajoukkue: Konsta Korhonen KaSu, Onni Salonen SoJy ja Tuukka Tolkkinen SoJy

Konstalle talven urilta SM-viestistä hopeaa

Hiihtosuunnistuksen SM-viesteihin nuorten sarjoissa osallistuttiin talvella Kainuun seurojen yhdistelmäjoukkueilla. KaSun ja SoJyn yhdistelmäjoukkue hiihtosuunnisti hienosti SM-viestin hopealle Iisalmessa H20-sarjassa. Joukkueessa suunnistivat Konsta Korhonen KaSu, Onni Salonen SoJy ja Tuukka Tolkkinen SoJy. KaSu onnittelee!

Hyviä SM-sijoituksia saatiin talvella roppakaupalla.

SM-pitkä Sonkajärvi:
H20 Konsta Korhonen 6.,  D60 Pirjo Mulari 4.

SM-keskimatka Iisalmi:
H20 Konsta Korhonen 9.,  H15 Karri Korhonen 7.,  D60 Pirjo Mulari 6.

Kansallisiin kilpailuihin osallistui myös nuoria kasulaisia ensikertalaisia hiihtosuunnistajia!

Kasulaisten aktiivisuudessa hiihtosuunnistukseen on havaittavissa pieniä piristymisen merkkejä muutaman hieman hiljaisemman vuoden jälkeen, oikein hyvä! Perinteitä KaSulla riittää hisustakin, ei siitä kovin montaa vuotta ole kun Tommi Härkönen saavutti nuorten sarjoista henkilökohtaisen Euroopan mestaruuden ja MM-kisoistakin viestipronssia. Toivottavasti aktiivien määrä jatkaa kasvua tulevinakin vuosina! 

Kajaani vuonna 1952. Vappurastit 2022, 70 vuotta myöhemmin, suunnistetaan vähän uudemmalla kaupunkikartalla :)

Vappurastit 2022

 

Tänä keväänä päästään vihdoinkin kahden vuoden epidemiatauon jälkeen järjestämään perinteikkäät vappurastit. Kyseessä on 14. kerta, kun vapunpäivänä tarjotaan kaikille kaupunkilaisille maksuton matalan kynnyksen suunnistustapahtuma. Sapluuna on aikaisemmilta vuosilta tuttu. Rastit ovat paikoillaan 1.5. klo 11-14.

Tänä vuonna uutuutena on kartan saatavuuden parantaminen. Kartta ja leimauskortti ilmestyvät Koti-Kajaanin keskiaukeamalla ke 27.4. Lisäksi kartta on ladattavissa ja tulostettavissa myös lehden digiversion kautta. Vappurasteista informoidaan vielä Koti-Kajaanin somekanavassakin ennen vapunpäivää, joten hajamielisinkin harrastaja ennättää hoksata vapun ykköstapahtuman. Sähköisten kanavien kautta suunnistaminen on mahdollista puhelimen näytöltä.

Vappurastien ratamestari on antanut rastipisteiden valinnassa erityistä painoarvoa kaupunkimme kauniille rantamaisemille. Rasteja on tänä vuonna erityisen runsaasti, joten löytämisen riemua on luvassa takuulla riittävästi. Jokainen voi päättää itse, missä järjestyksessä ja kuinka paljon rasteja noukkii. Leimaa rastilla pihtileimasimella leimausruudukkoon. Kiertäminen onnistuu jalan, pyörällä tai lastenrattailla (mielellään vanhempi työntää ja nuorempi kyydissä -- vappuhuumoria? ;)

Maali on Intersportin parkkipaikalla. Vappurastiryhmämme päivystää maalin infopisteellä ja kertoo tarvittaessa lisää toiminnastamme. Infopisteellä on myös lisää kartttoja. Jokainen vähintään kuusi rastia kiertänyt osallistuu Salomon-lenkkareiden arvontaan, jos jättää yhteystietonsa leimalipukkeensa mukana. Mikäli suunnistat kartta puhelimen näytöllä, voit osallistua arvontaan ottamalla kotoa mukaan oman paperinpalan, johon leimaat rasteilla ja kirjoitat nimesi ja yhteystietosi. Kuurna-Komiahon asukasyhdistys tarjoaa Pyörteen tilalla pientä maksua vastaan virvokkeita ja lisäenergiaa. Muistathan seurata liikennettä suunnistaessasi yleisillä kulkuväylillä.

Hauskaa Vappua!

toivottaa Kajaanin Suunnistajat 

Hän on Hille
Hän on on Hanna
Ja hän on Henri

Hippo-suunnistuskoulu 2022

KaSu järjestää lapsille Hippo-suunnistuskoulun huhti-toukokuussa; nyt koronarajoitusten jälkeen päästään aloittamaan karttamerkkien opettelu sisätiloissa. Ensimmäinen kokoontuminen on ma 25.4. kello 18.00 Lehtikankaan koululla. Muillakin kerroilla aika ja paikka on sama. Ilmoittautuminen ekalla kerralla paikan päällä.

Lisätietoja KaSun nettisivuilta (https://www.kajaaninsuunnistajat.fi/lasten-ja-nuorten-toiminta/) ja Antti Schroderukselta puh. 040 - 546 6901 

Suunnistuksen alkeiskurssi 2022

KaSu järjestää jälleen suunnistuksen alkeiskurssin keväällä 2022. Kurssin vetäjä on Pekka Laasonen. Kurssi on tarkoitettu nuorille ja aikuisille suunnistuksen perustaitojen opetteluun. Kurssi kokoontuu kuusi kertaa maanantaisin klo 17-20. Ensimmäinen kurssikerta on 9.5.

Kurssin sisällön ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä,
eli https://www.kajaaninsuunnistajat.fi/kuntorastit/suunnistuksen-alkeiskurssi-2022/#token-525457

Kurssista kannattaa vinkata kaverille, joka olisi kiinnostunut opettelemaan suunnistuksen alkeita. 

Kainuun Rastiviikko 2024 Joutenlammella

 

Kainuun Rastiviikko palaa meille tuttuihin Joutenlammen alueen hienoihin maastoihin 30.6.-5.7.2024 Kajaanin Suunnistajien ollessa järjestämisvuorossa. Kilpailukeskuksena tulee olemaan perinteinen Kajaanin Seurakunnan kurssikeskuksen ympäristö. Joutenlammen ympäristössä suunnistettiin rastiviikon merkeissä edellisen kerran vuonna 2012.

Kainuun Rastiviikko on Kainuun maakunnassa vuosittain järjestettävä kansainvälinen suunnistus- ja lomaviikko. Tapahtumaan osallistuu kaikentasoisia suunnistajia aivan vasta-alkajista huippusuunnistajiin osallistujien ikäjakauman ollessa alle kouluikäisistä lapsista yli 90-vuotiaisiin suunnistajiin. Kainuulaisia perinteitä kunnioittava Kainuun Rastiviikko on maailman toiseksi vanhin suunnistusviikko, ja sitä on järjestetty vuodesta 1966 alkaen peräti 53 kertaa (Suomussalmi 2021). Kajaanissa järjestettävä viikko on näin ollen jo 56. rastiviikko. Rastiviikolle osallistuu vuosittain 3 500 - 5 000 suunnistajaa ja 1 500 – 2500 seuraajaa, minkä johdosta tapahtuma on yksi Suomen suurimmista harrasteliikuntatapahtumista. Vuoden 2024 KRV:lle odotamme noin 4000-4500 suunnistajaa ja tukijoukkoja siihen päälle.

Parhaillaan käynnissä on yhteydenpito alueen maanomistajiin, jotta saamme luvan suunnistaa heidän kiinteistöillään. Maanomistajia, joilta tulee saada lupa alueen käyttöön on tällä alueella noin 150. Lisäksi informoimme rastiviikosta hyvissä ajoin myös lähellä ja alueella olevia kiinteistöjen omistajia, joiden kiinteistölle ei tule rastirakennelmia eikä välttämättä edes suunnistajien kulkemista. Muun muassa Pekonlammen kesämökkikiinteistöt ovat tällaisia. Täytyy aina pitää mielessä, että maanomistajat ovat meille suunnistajille hyvin tärkeitä yhteistyökumppaneita. Ilman heidän lupaansa emme saa heidän alueillaan suunnistaa. Jokamiehenoikeuden perusteella ei voida liikkua yksityisillä alueilla julkisesti järjestetyssä suunnistustapahtumassa. Samalla, kun kysymme luvan alueen käyttöön rastiviikolla, kysymme lupaa myös kuntorastien järjestämiseen rastiviikon jälkeen useamman vuoden ajaksi. Tähän mennessä saatujen vastauksien perusteella voi todeta, että maanomistajat ovat olleet hyvin suotuisia alueen käyttöön. Jotta tämä myös jatkuu, meidän täytyy huolehtia siitä, että harjoitusten tai kuntorastien aikana emme mene pihapiiriin ja että alueet jää hyvään kuntoon. Rajoitusalueita, joita kiinteistöjen omistajat ovat asettaneet pitää kunnioittaa ja myös pysäköimisiin pitää kiinnittää huomiota niin, ettei siitä ole haittaa muille.

Yhtä tärkeitä kuin maanomistajat ovat myös rastiviikon talkoolaiset. Talkoolaisia tarvitaan paljon erilaisiin tehtäviin. Kaikille iästä, sukupuolesta, taidoista ja kokemuksesta riippumatta löytyy tekemistä. Myös lajin ulkopuolelta tuleville. Kukin talkoolainen voi tuoda oman osaamisensa yhteisen tavoitteen hyväksi. Joten merkitse ajankohta jo näin hyvissä ajoin kalenteriisi ja ole valmis antamaan oma panoksesi viikolle. Pyrimme löytämään tärkeimpiä avainhenkilöitä rastiviikolle tulevan kesän ja syksyn aikana. Ole yhteydessä, jos olet kiinnostunut jostakin tietystä tehtävästä tai tiedät jonkun toisenkin kiinnostuneen.

KRV 2024 kilpailun johtaja

Jarmo Kämäräinen 

Suunnistuskausi Israelissa

 

Minulle tarjoutui työni puolesta ainutlaatuinen mahdollisuus suunnistaa yksi kausi hieman eksoottisemmassa suunnistusmaassa eli Israelissa. Olin päässyt tätä kokeilemaan jo edellisellä Israelin komennuksella vuosina 2013-2014, mutta silloin suunnistuskerrat jäivät vain muutamaan. Kauden aikana kävin kaiken kaikkiaan noin 15 kansallisessa/ viikkorastitapahtumassa ja myös Israelin avoimissa 2-päiväisissä mestaruuskilpailuissa Nasaretissa. Kokonaisuutena tapahtumista jäi erittäin positiivinen kuva ja paljon uusia tuttavuuksia.

Suunnistus Israelissa ei ole niin suosittua kuin Suomessa. Jäseniä maan seuroissa on yhteensä noin 800. Seurat ovat pieniä 10-150 henkilön seuroja. Kuten Suomessakin rasteilla käy myös paljon seuroihin kuulumattomia. Israelin suunistusliitossa on vain yksi päätoiminen työntekijä ja yksi osa-aikainen työntekijä. Jälkimmäinen olikin sitten kauden aikana yhteyshenkilöni, joka hoiti ilmoittautumiset kilpailuihin.

Kansallisia kilpailuja Israelissa järjestetään noin joka toinen viikko. Epävirallisia ”viikkorasteja” järjestetään joka viikko. Ajoaika tapahtumiin on yleensä alle kaksi tuntia Israelin eri kolkista, koska maa on pieni ja tapahtumat ovat monesti keskisessä Israelissa.
Suunnistuskausihan Israelissa on syyskuusta toukokuuhun kesän korkeiden lämpötilojen takia. Pari tapahtumaa kaudella jouduttiin perumaan tulvien ja mutavyöryjen takia.

Suunnistuskarttoja on Israelissa noin 160-170 eli mielestäni aika paljon kuitenkin huomioiden, että Israel on lajin lilliputtimaa, jos niin saa sanoa. Kartoitustyön ovat tehneet paikalliset suunnistajat ja ainakin minun mittapuuni mukaan kartat ovat olleet hyvin tehtyjä. On sprinttikarttoja sekä karttoja mittakaavassa 1:7500, 1:10000 ja 1:15:000. Tuo 1:7500 mittakaava oli yleisin.

Maastot olivat ja ovat pienipiirteisiä; kiviaitoja, kuoppia, jyrkänteitä, kiviä jne. Polkuja paljon ja korkeuserot joillakin alueilla hyvin suuret. Voisi verrata vaikkapa Vuokatin maastoihin. Näkyvyys kaikkialla oli pääosin hyvä.

Maastopohja oli hyvinkin kovaa, jopa kivistä. Suota ei ollut lainkaan, ojia kauden aikana tuli radalla vastaan yksi. Voisi sanoa, että noin metrin korkuiset, osin romahtaneet laitumien kiviaidat korvasivat Suomen lukuisat ojat täällä. Ja laitumet olivat yleensä metsiä, joissa saattoi astua lehmän jätökseen tai törmätä jopa lehmään tai sitten piikkilankaan.

Vihreä kartalla on tiheää, pahimmillaan kaktuksia ja orjantappuroita, joiden läpi ei pääse kuten moni Välimeren maissa suunnistanut tietää. Suomalainenhan ei sitä piikkisyyttä usko ennen kuin joskus neljännellä kerralla.

Pasi Ikonen muuten aikoinaan piti ainakin yhden suunnistusleirin täällä vuosia sitten ja muutamat paikalliset hänet tiesivätkin hyvin. Linkistä pääsee katsomaan Pasin blogia ja muutamia karttanäytteitä (http://ikonen3.rssing.com/chan-7764878/latest.php#item42). Scrollaile blogissa alas joulukuuhun 2013 ”Start of the Training Camp in Israel”.

Kisat olivat hyvin järjestettyjä niin parkkeerauksen, lähdön, maalin ja tulospalvelunkin osalta; hyvin Suomen kisojen kaltaisia, paitsi ettei kuulutuksia ollut missään kisoissa. Osallistujia kansallisissa kisoissa oli noin 200 ja ”viikkorasteilla” 100-150.

Kansallisissa kisoissa ja viikkorasteilla ratoja oli vain 4-6: lyhyt, lyhyt+, keski, keski+ ja pitkä. Lapsille ei ollut erikseen RR-ratoja, vaan he juoksivat lyhyitä ratoja. Ratojen vaikeustasot olivat 1, 2, 4 ja 5: lyhyillä radoilla 1 ja 2. Pitemmillä radoilla 4-5.  Mestaruuskilpailuissa oli A/B/C-radat meidän kuntorastien malliin. Radat olivat laadukkaita ja rastien paikat hyvin mietittyjä. Leimaus tapahtui Sport Ident-kortilla, joita pystyi lainamaan järjestäjiltä. 

Sarjoja oli 12-vuotiaasta aina 80-vuotiaisiin.  Suosituin sarja osallistujamäärän mukaan näytti olevan H55 sarja. Omassa sarjassani H50 (sarjan määräytyminen ei mennyt samalla tavalla kuin Suomessa – piti olla täyttänyt vuosia) oli osallistuja keski+ radoilla noin 15-20 ja keski-radalla noin 20.  Paikalliset ilmoittautuivat kisoihin SSL:n  Irma-järjestelmää muistuttavalla järjestelmällä.  

Paikalliset suunnistajat olivat kuin suomalaiset kollegat olemukseltaan, käytökseltään ja tavoiltaan; säänkestäviä pihkaniskoja, joissa huokui samanlainen yhteisöllisyys kuin meilläkin. Lähes kaikilla seuroilla (klubeilla) oli seurakatokset, joissa tarjolla oli ruokaa ja juomaa.

Kisakeskuksissa käytin Kajaanin Suunnistajien takkia lisättynä Suomen lipulla ja moni tulikin kyselemään mistä olen ja kutsui teltalleen syömään ja keskustelemaan muun muassa suunnistuksesta. Olipa yhden kilpailun maalitoimitsija ollut kilpailemassa Kainuun Rastiviikollakin Sotkamossa. Mikä sattuma! Kutsuin mukaan uudelleen!

Suunnistajien tasoa oli vaikea arvioida, mutta havaintojeni mukaan varsinkin yleisen sarjan nuoret suunnistajat olivat hyvinkin juoksuvoimaisia ja ”jalkavia”. Pari nuorta miestä kertoi juosseensa myös Jukolan viestissä Kooveen kakkosjoukkueessa.  Luulenpa, että varttuneempien sarjojen suunnistajat eivät olisi Suomessa pärjänneet ainakaan juoksuvauhdissa. Jännä havainto oli, että kaikki suunnistajat käyttivät peukalokompassia. Levykompasseja ei näkynyt kellään. Alkaakohan se olla näin Suomessakin. Israelin maajoukkueen valmentaja kertoi yhden kilpailun jälkeen jutellessa muutaman nuoren suunnistajan aloittaneen Pasi Ikosen mallia seuraten kilpailemaan ilman kompassia.  

Miten siellä sitten pärjäsin; ei mitään huippusijoituksia, aina löytyi parempia. Israelin mestaruuskilpailuissa olin sarjassani vielä 1. päivän jälkeen palkinnossa kiinni, mutta toisen päivän totaalisen suuret pummit tiputtivat minut kauas mitaleilta voiton mennessä Ukrainaan. Mutta mukavaa oli ja uusia kokemuksia tuli. Eiköhän joku vuosi lähdetä maaliskuussa porukalla hakemaan mitalit pois ?

kuvateksti: Tämä SI-tuloste ei valitettavasti ole mestaruuskilpailusta

Lisätietoja ja mukavia kuvia löytyy https://israelorienteering.org/ .
Jos haluaa tarkempaa tietoa ja esimerkiksi nähdä kilpailukalenterin kannattaa avata seuraava osoite esim https://www.nivut.org.il/Default.aspx ja käyttää selaimen käännösohjelmaa (esim Chromella toimii oikein hyvin). 

”Israel orienteering community welcomes international visitors with great hospitality”.
Eiköhän meiltäkin lähde Israelin suunnistusliitolle kutsu KRV2024 viikolle :) 

Jarmo Kämäräinen-
  

Karttakuvaa Israelin suunnistusmestaruuskilpailusta.
(Huom! Kapea mobiiliselaus voi näyttää kuvat ensin; tällöin teksti alkaa kuvien jälkeen.)
Karttakuvaa Israelin suunnistusmestaruuskilpailusta
Maastonäkymää
Maastonäkymää
Tutunnäköistä parkkijonoa vaikka maasto ei olekaan
"Maalivaate"
Kirjoittajan takin selkäpuoli
Tuttua kisakeskusnäkymää
...jatkuu...
Tuttua...
...näkymää.
Eräs SI-tuloste, tämä ei mestaruuskilpailusta
"Israel orienteering community welcomes international visitors with great hospitality”

Tärkeää asiaa turvallisesta harrastusympäristöstä

Kajaanin Suunnistajat on Suomen Suunnistusliiton jäsenseurana sitoutunut toimimaan kaikenlaista häirintää ja kiusaamista vastaan. Haluamme, että meillä kaikilla on mahdollisuus harrastaa turvallisesti. Emme hyväksy jäseniltämme emmekä muilta toimintaamme osallistuvilta syrjintää, kiusaamista, epäasiallista kohtelua, sukupuoleen perustuvaa tai seksuaalista häirintää, henkistä, seksuaalista tai fyysistä väkivaltaa.Tämä periaate on kirjattu seurakäsikirjaamme. Toiset huomioiva käyttäytyminen on menestyksekästä harrastamista tukevan ilmapiirin luomista ja sosiaalinen taito, joka luetaan osaksi psyykkisten taitojen työkalulupakkia.

Mitä toisia kunnioittava kohtelu tarkoittaa käytännössä?

Jokaisella on oikeus kunnioittavaan kohteluun. Erityisesti muistamme nuorisotoiminnassamme, että ketään ei saa vähätellä, haukkua, uhkailla tai nöyryyttää. Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus tulla tasapuolisesti huomioiduksi.

Rasistista tai syrjivää kielenkäyttöä ei sallita missään tilanteessa.

 • Rasismi on ihmisen tai ihmisryhmän asettamista alempiarvoisempaan tai korostetun erilaiseen asemaan esim. ihonvärin, kulttuurin, etnisen taustan, äidinkielen, seksuaalisen suuntautumisen tai uskonnon takia. Tämä voi ilmetä esimerkiksi loukkaavina vitseinä tai epätavallisen suuren huomion kohteeksi asettamisena.

 • Syrjintä voi ilmetä esimerkiksi ulkopuolelle jättämisenä sukupuolen, ihonvärin, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen tms. takia.

Seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva häirintä ovat kiellettyjä.

 • Seksuaalista häirintää on esimerkiksi:

  • epäasialliset seksuaaliset puheet, esimerkiksi vitsit, vartaloa tai intiimiä yksityiselämää koskevat seksuaaliväritteiset huomautukset tai kysymykset

  • seksuaalisesti vihjailevat eleet tai ilmeet

  • epäasialliset seksuaaliset sisällöt eri sosiaalisen median kanavissa, WhatsApp-, Snapchat- yms. viestit, tekstiviestit, sähköpostit, puhelinsoitot

  • seksuaalisia tekoja koskevat ehdotukset tai vaatimukset

 • Sukupuoleen perustuvaa häirintää on esimerkiksi halventava puhe toisesta sukupuolesta, toisen sukupuolen alentaminen, ja kiusaaminen silloin, kun se perustuu kiusatun sukupuoleen.

Olemme sitoutuneet turvaamaan jokaiselle oikeuden päihteettömään harrastusympäristöön:

 • Valmentajat ja muut lasten ja nuorten kanssa työskentelevät aikuiset eivät käytä alkoholia tai muita päihteitä leireillä, harjoituksissa tai kisareissuilla, eivätkä ole päihteiden vaikutuksen alaisena urheilijoiden läsnä ollessa. Aikuiset eivät tarjoa alkoholia tai päihteitä urheilijoille tai kannusta heitä käyttämään päihteitä.

(Lähteenä käytetty SSL:n suosituksesta Väestöliiton Et ole yksin-palvelun seuratoiminnan ohjeita).

Lapsilla ja nuorilla on samanlainen oikeus kuin aikuisillakin raportoida huomaamastaan tai kokemastaan epäasiallisesta kohtelusta, tulipa se kenen tahansa taholta. Ilmoita havaitsemasi epäkohdat puheenjohtajalle (p. 044-9766019/Laura) tai tuntemallesi luotettavalle henkilölle, joka välittää tiedon johtokunnalle. Ilmoitukset käsittelee seuran johtokunta ja ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin. Tarvittaessa asian käsittelyyn etsitään puolueeton taho oman seuran ulkopuolelta. Kun asiassa kuullaan alaikäistä, ollaan yhteydessä myös vanhempiin.

Voit ottaa yhteyttä myös seuraaviin tahoihin:

Väestöliiton Et ole yksin -palvelussa voit keskustella nimettömästi ammattilaisen kanssa. Suunnistusliitto: Mika Ilomäki, mika.ilomaki@suunnistusliitto.fi, p. 045 77310310. 

Seuratoimintakyselyt 2022

Pyysimme keväällä 2022 nuoria ja aikuisia vastaamaan seuratoimintakyselyihin. 

Nuorten seuratoimintakyselyyn vastasi neljä nuorta. Kaikki nuoret olivat osallistuneet aktiivisesti moniin seuran toimintoihin sekä kilpailuihin. Kaikki nuoret kuvasivat suunnistuksen olevan ykköslaji tällä hetkellä. Seuralta toivottiin ohjattua taitoharjoittelua ja kolme vastaajaa toivoi kilpavalmennusta. Myös henkinen/psyykkinen valmennus sai kannatusta kolmelta vastaajalta. Seuran sählyvuorot, yhteiset harjoitukset ja leiripäivät myös muiden seurojen kanssa olivat nuorten toiveena. Tulevaisuudessa yksi nuori toivoi tavallisia suunnistusharjoituksia (ei yhteislähtö) yhteistyössä muiden seurojen kanssa. Juoksu- ja kuntoharjoittelua toivottiin myös. Muutama vastaaja oli kiinnostunut toimitsijatehtävistä. Lisäksi yksi vastaaja toivoi hiihto- ja pyöräsuunnistusohjausta. 

Aikuisten seuratoimintakyselyyn vastasi 13 aikuisjäsentä. 8 vastaajaa joko osallistuisi tai voisi kokeilla ohjattua taitoharjoittelua. Erilaisiin talkootehtäviin oli myös mukavasti halukkuutta kaudella 2022. Edelleen seura kannustaa jäseniä tulemaan mukaan toimintaan. Voit olla yhteydessä seuran puheenjohtajaan sinulle sopivan talkootehtävän löytämiseksi.  Yksi vastaaja kehui omatoimirasteja ja toivoi myös iltarasteille karttaa jossa olisi kaikki sen kerran rastit, jotta voisi omatoimisesti suunnistaa vielä laajemmin. Yksi vastaaja puolestaan oli tyytyväinen siitä, että oikeita iltarasteja oli tulossa. 

Seuran tiedotuskanavista eniten seurattiin sähköpostitiedotteita ja nettisivuja. Sosiaalisen median kanavat (Facebook, Instagram ja KaSun harjoituksia WhatsApp-ryhmä) olivat osalla käytössä.   

Kiitos kaikille vastauksista! 

  

  

Tähän päättyy ensimmäinen verkkosivumuotoinen Kasun Viesti. Tavotteena on ensisijaisesti helpottaa lukemista erilaisilla digilaitteilla pienestä älypuhelimesta isoon ruutuun asti. 


 

Kajaanin Suunnistajat -- seuratoimintaa yhdessä

Pysyhän "kanavilla". Kasun sivuilla ja somessa kannattaa aina vierailla, myös sohvalla, mutta rasteille menemistä (lastenkin kanssa) ja seuratoimintaan osallistumista ei voita mikään. Seuratoiminta pysyy yllä ja etenee vain kun teemme mukavaa tavoitteellista toimintaa, hyvässä seurassa, yhdessä!