Keskustelu

« aihelistaan

Syksyn ensimmäiset yörastit Vimpelissä tiistai-iltana 19.9. klo 20


 • nimimerkki

  Pentti Malinen

  17.9.2023 klo 10:43
  Niin se kesä alkaa olla takana päin, mutta suunnistuksessa alkaa uusi mielenkiintoinen vaihe, kun päästään pimeän suunnistuksen kauteen. Yörastikausi alkaa Vimpelissä tiistai-iltana 19.9., lähdöt ovat klo 20 - 20:30. Lähtö-, maali- ja pysäköintialue on Vimpelin hiihtoladun pysäköintialueella. Kartta on Vimpelin vaaka-A4 1:7500 mittakaavassa.

  Radoista voi kertoa, että tarjolla on kolme erilaista ja vaativuudeltaan eritasoista rataa. A-rata on pituudeltaan 5,0 km ja rasteja on12. Rastiväleillä on tarkoitus olla hyvin erilaisia suunnistustehtäviä; jyrkimpiä kallioalueita olen pyrkinyt radalla välttämään. Suosittelen yö-kisojen pidemmille matkoille valmistautuville. B-rata on 4,0km ja rasteja 11. Suunnistustehtävät on tällä radalla helpompia ja esim. runsas polkuverkosto tarjoaa paljon reitinvalintavaihtoehtoja. C-rata on (vain) 2,5 km ja rasteja 9. Siis suunnitettavaa on tälläkin radalla, mutta rastit ja rastivälit tukeutuvat polkuverkostoon. Tätä rataa voin suositella ensikokeiluksi yösuunnistamiseen. Myös kannattaa huomata, että alueen valaistu kuntorata antaa sopivasti tukea suunnistajille.

  Tervetuloa mukaan!

  Pentti Malinen

 • nimimerkki

  Pentti Malinen

  19.9.2023 klo 16:54
  Yörastien liput kerätään keskiviikon aikana. Rasteille jää punavalkearaidalliset kuitunauhat. Ylimääräiset kartat tulevat Intersporttiin. Ainakin päiväsuunnistusharjoituksia radoilla voi tehdä!
  Rasteilla ei käytetä heijastimia (mikä on nykyisin ylesityvä käytäntö).
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Syksyn ensimmäiset yörastit Vimpelissä tiistai-iltana 19.9. klo 20