MOBO

MOBO on kaikille avoin ja ilmainen mobiilisuunnistus joka tapahtuu jokaisen omalla älylaitteeseen ladattavalla sovelluksella Windows, Android sekä Applen laitteilla. Ohjelma on ladattavissa ilmaiseksi omaan laitteeseen sovelluskaupasta sekä osoitteesta mobo.suunistus.fi.

Puhelimessa pitää olla MOBO-sovellus sekä QR-koodin luku ohjelma tai NFC toiminto. Ohjelmat pystyvät hyödyntämään myös laitteessa mahdollisesti olevaa kompassia. MOBO-suunnistuksessa kartta sekä lähtö ja rastit latautuvat älylaitteen näytölle. Radalle ei tarvitse lähteä lähdöstä, ja rasteja voi kiertää haluamansa määrän valitsemassaan järjestyksessä. leimaus tapahtuu joko QR-koodilla tai NFC toiminnolla.

Kajaanin MOBO-rata sijaitsee Vimpelinvaaralla. Rasteja radalla on 14 ja ne on varustettu QR-koodin lisäksi NFC-tarroilla. Radan rastit ovat pääasiassa helppoja ja sijaitsevat polkujen läheisyydessä, mutta muutama haastavampikin rasti radalta löytyy. Lähtö sijaitsee Vimpelin urheilukeskuksen kahvion oven edessä

MOBO ratoja on yhteensä 15 maassa ja Suomesta ratoja löytyy 148.

lisätietoa MOBOsta 

Mikäli haluat kartan paperisena, Vimpelinlaakson MOBO-radan kartan voit ladata ja tulostaa alta.

 

PDF-tiedostoKajaani-Vimpeli_MOBO2017.pdf (978 kB)
PDF-tiedostoHeinimäen MOBO-kartta.pdf (769 kB)
Kajaanissa Kuurnan/Heinimäen MOBO-rastit sijoittuvat Erkin poloku-verkoston alueelle. Kyseessä on opastettu luontopolku. Alueella on myös valaistu latu. Tämän MOBO-verkoston ylläpidosta vastaa Kuurna-Komiahon kyläyhdistys. Kysymyksissä yhteyshenkilö on Erkki Kemppainen.